pátek 23. září 2016

Nákupy z levných knih


V pondělí a v úterý jsem při nákupech zavítala i do levných knih. Kamarádka mi psala, že tam mají plno knih, které by si vybrala, a protože máme stejný vkus na knihy, musela jsem se zajít podívat.







První den jsem vybrala tři knihy a další den to byly ještě další tři. A které knihy to jsou?





Téma románu je pozoruhodně aktuální ve světle událostí, které se odehrály v Japonsku. Nyní víme, že mohutné zemětřesení, jež zemí otřáslo 11. března 2011, posunulo planetu o několik palců z její osy, čímž se pozemský den o zlomek sekundy zkrátil. V románu Věk zázraků, vyprávěném hlasem jedenáctileté kalifornské dívky Julie, otřese planetou zemětřesení, které však způsobí opačný efekt...

Apokalyptický příběh očima jedenáctileté dívky, která se jednoho rána vzbudí a zjistí, že svět se začal zpomalovat. A dny se prodlužují a prodlužují…





Napínavý román švédské autorky, s originální zápletkou a dramatickými zvraty, se odehrává v současném Stockholmu a vypráví příběh Nory Barakelové, mladé aktivistky hnutí Greenpeace. Tato přitažlivá, moderní hrdinka vystupuje spolu se svými nejbližšími přáteli proti těm, kteří nejvíce přispívají ke klimatickým změnám. Po náhlé smrti své matky je podezřelá z mnoha podivných vražd, a proto prchá před policií. Souběžně pátrá po nadaci FON, což jsou lidé odvozující svůj původ od biblických „nefilim“ a bojující i za cenu vraždění proti globálnímu oteplování. Zápletka románu je originální a autorka dramaticky kombinuje dávné biblické události se současností.



V den, kdy začala sněhová bouře, nikdo netušil, že bude trvat celý týden. Běsnící vítr, nekonečné závěje sněhu a vše spalující mráz. Pro ty, které bouře zasáhla, tak už není hlavní starostí, jak zůstat v teple, ale jak přežít. Scotty a jeho přátelé Petr a Jason patří k posledním ze sedmi studentů, kteří po začátku bouře čekají v budově své střední školy, až pro ně někdo přijede. Brzo jim však dojde, že jim nezbyde nic jiného, než ve škole přenocovat. Což se nezdá jako vůbec špatný nápad, zvlášť když s nimi v budově zůstaly dvě nádherné holky. Ale pak vypadne proud, poté teplo. Vodovodní trubky zamrznou a popraskají. A na střeše se hromadí sníh, který je může každou chvíli zavalit. Jak dny pokračují, sněhové závěje jsou vyšší a vyšší a prázdné místnosti jsou chladnější a tmavší, všem postupně dochází, že nastává boj o holý život. A že budou muset učinit nejtěžší rozhodnutí ve svých životech.




Představte si místo, kde mrtví odpočívají na policích jako knihy. Každé tělo má svůj příběh, život uspořádaný v sérii vzpomínek, do kterých může nahlédnout jen Knihovník. Těm tělům se říká Historie.
Šestnáctiletá Mackenzie Bishopová pracuje pro Archiv jako Správce. Jejím úkolem je chytat a vracet Historie, které se sem tam probudí a utečou, Historie, které jsou často zmatené a agresivní. To všechno dělá s vědomím, že někde v Archivu odpočívá i tělo jejího dědy, který ji sem před čtyřmi lety přivedl, a mladšího bratra, s jehož ztrátou se zatím nevyrovnala.
Jedním z mnoha pravidel Archivu je, že v něm musí být naprosté ticho. Některé Historie totiž mají lehký spánek a stačí málo, aby se vzbudily. Ale teď jako by někdo neklidné mrtvé budil záměrně, z Archivu jich uniká víc a víc, a někteří mají dokonce pozměněné vzpomínky. A je na Mac, aby vypátrala, proč se to všechno vlastně děje a kdo za tím stojí, pokud možno dřív, než celý Archiv padne a ona přijde i o to málo, co z jejích blízkých zbylo…



V Katsině světě to lidé narození s mimořádným nadáním - Výjimeční - nemají jednoduché. Všichni se jich bojí, pohrdají jimi, nebo je využívají. Katsa ale nese břemeno, které sama nenávidí: je Výjimečná v zabíjení. Slouží strýci Randovi, králi Mezizemě, a má za něj dělat špinavou práci - trestat a mučit každého, kdo se mu znelíbí. Při setkání s princem Po, Výjimečným bojovníkem, Katsa ještě netuší, jak moc se jí změní život. Nikdy by nečekala, že se stane Poovou přítelkyní. Nikdy by nečekala, že zjistí novou věc o svém nadání - a že odhalí hrůzné tajemství... tajemství, které by pouhými slovy dokázalo zničit všech sedm království.



A poslední je kuchařka. Možná se na blogu časem objeví i nějaký recept .


Také rádi nakupujete v levných knihách? Četli jste některou z uvedených knih? :) 


15 komentářů:

  1. Musím se přiznat ani jednu knížku neznám. Do té kuchařky bych ráda nahlédla. V levných knihách kupuji hlavně křížovky. :)

    Medvědova slečna

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny knížky vypadají velice zajímavě. Většinu z nich abych pravdu řekla vůbec neznám :D Každopádně mě nejvíce zaujmula knížka Archiv. Tu si musím koupit!
    Moc hezky a stručně to máš napsané! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím žádnou z nich nečetla, ale anotací mě nalákaly, a těším se, až si je přečtu :)

      Vymazat
  3. Ahoj, ktora kniha je z týchto najlepsia? :)Spriatelili by sme si blog?
    www.lovelyteenagegirl.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Raději nakupuji v antikvariátech...

    OdpovědětVymazat
  5. Levné knihy jsou závislost :-) Ani jednu knihu neznám.
    http://siraelxy.blogspot.cz/2016/09/podzimni-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem tam nakoupila plno knih. Třeba si někdy nějakou taky přečteš :)

      Vymazat
  6. Tak tyhle knihy vypadají moc dobře, myslím, že se do levných knih co nejdříve vypravím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zajdi, teď je tam pěkný výběr :) Ještě mě tam zaujala jedna serie, myslím že Temný andělé, ale ze tří dílů měli jen dva, tak jsem si je nakonec nekoupila.

      Vymazat
  7. Nefilm vypadá parádně, já se kolem něho motám asi pár měsíců, ale nějak se nemohu rozhodnout, něo mě odrazuje, ale neptej se mě co :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se dlouho kdovi proc rozhodovala, jestli si Nefilim koupim nebo ne, ale nakonec jsem si knizku koupila :D :)

      Vymazat
    2. Taky jsem se dlouho kdovi proc rozhodovala, jestli si Nefilim koupim nebo ne, ale nakonec jsem si knizku koupila :D :)

      Vymazat

Za komentáře děkuji, jsem ráda za každou vaši odezvu :)