pátek 29. července 2016

Kuřecí placičky s cuketou a kari

Včera jsem načala větší balení masa na rizoto, ale spotřebovala jsem jen polovinu, a tak jsem potřebovala vymyslet, co dnes uvařím z té druhé poloviny. Chtěla jsem zkusit něco, co jsem ještě nevařila a tak mě napadly placičky. V lednici ještě byla cuketa ze zahrádky, a tak jsem toho využila. Smíchala jsem, co mě napadlo, a takhle to dopadlo.

čtvrtek 28. července 2016

Knižní plány léto/podzim

Nedávno jsem vrátila poslední půjčenou knížku z knihovny a momentálně nemám ani žádnou rezervaci. Až dočtu knihu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, kterou mám momentálně rozečtenou, ráda bych konečně dočetla 3 série, které už jsem začala číst nejednou, a nikdy je nedočetla do konce( vždy se objevila nějaká jiná kniha nebo jsem neměla přístup ke všem dílům).

První série je Píseň ledu a ohně, ráda bych si přečetla 4. a 5. díl, který jsem zatím nečetla ani jednou. 


Vajíčková pomazánka

Dnes přidávam první recept na tomto blogu. Recepty budu přidávat svoje, rodinné, inspiraci z kuchařek a internetu(většinou si nějaký recept najdu, a upravím si ho podle sebe, něco vynechám, něco přidám). První recept bude na vajíčkovou pomazánku, recept od mamky. 

středa 27. července 2016

Knižní nákupy za poslední týden

Ve čtvrtek a dnes jsem byla ve městě na nákupech. No a nebyla bych to já, kdybych se nestavila alespoň v jednom knihkupectví( za ty dva dny jsem byla třikrát v levných knihách-v Budějovicích máme dvoje v knihkupectví Dobrovský a v knihkupectví Zlatý klas. A s prázdnou jsem neodešla. 


úterý 26. července 2016

Cestou necestou, loukou neloukou....

Tak jsem se zase jednou vydala fotit. Přítelovo mamka chtěla, ať jí jdeme najít větev na udržení rajčat, tak jsem toho využila a vzala s sebou foťák.
Nedávno jsem přišla na to, jak fotit s rozostřeným pozadím(ne že by bylo nějak těžké to nastavit, jen než já na něco přijdu).

neděle 17. července 2016

Když lži přerostou v zabití. Sedmilhářky: recenze


Originální název : Big Little Lies
Rok vydání : 2015, 1. vydání originálu 2014
Počet stran: 439
Nakladstelství :Ikar
Překlad: Šárka Kadlecová
Autor obálky: David Dvořák 

sobota 16. července 2016

První zkušební fotky s novým foťákem

Poslední dobou jsem si začala stále víc a víc přát kvalitnější foťák. Včera jsem si ho došla koupit. Rozhodovala jsem se který asi hodinu, ale nakonec jsem vybrala, Nikon D5200. Dnes dopoledne jsem se vydala ho vyzkoušet. Ještě nějakou dobu potrvá, než se  s ním pořádně naučím, a než ty fotky začnou nějak vypadat, zatím jen zkouším, co a jak s jakým nastavením fotí, zkouším a mažu. Jen pár fotek jsem nechala, a ty vám teď ukážu.

středa 13. července 2016

Moje knižní sbírka část 1.

Jak už jsem psala v článku o mé knihovně, budu postupně přidávat anotace jednotlivých knih, Tady je první várka, o sérii Vampýrská akademie.
Pokud jste nějaký díl už nečetli, raději si přečtěte jen anotaci prvního, pokud byste knihy chtěli číst, ať se hned nedozvíte spoilery.

Zvířecí várka fotek z Vrbenských rybníků

Asi před měsícem, když jsem měla volno, dostala jsem náladu na focení. Vytáhla jsem kamarádku a šly jsme se projít k Vrbenským rybníkům. Takhle focení dopadlo.
Hned u druhého rybníka měly kachny svoje hnízdečko.

Knihovnička :)

Nedávno jsme se stěhovali a samozřejmě se stěhovala i moje knihovna. Jak postupně přibývají nové knihy, chce to i nové úpravy v knihovně.
Ve starém bytě byla poskládaná trochu jinak, než jak jsem si ji upravila v novém a měli jsme ji v pokoji.


úterý 12. července 2016

Neboj se... první pokus o recenzi

Na knihu Neboj se mě přivedla kamarádka. Nalákala mě svým obsahem, a musela jsem si ji přečíst také.




Série: Bobby Dodge (7)
Originální název : Fear nothing
Rok vydání: 2015, 1. vydání originálu 2014
Počet stran: 368
Nakladatelství: Knižní klub

sobota 2. července 2016

Krkonoše

V květnu jsme byli na dovolené v Krkonoších,tak přidávám nějaké ty fotky. Byli jsme tam od pondělí do pátku, počasí nebylo nejhezčí, až ve čtvrtek se částečně vyjasnilo. I přes nepřizeň počasí to byla parádní dovolená, jen by to chtělo být tam alespoň o týden déle, je tam toho tolik, co by se dalo projít a navštívit.
Jedna fotka z Jánských lázní, byli jsme se tam jen podívat, chvíli se projít.