úterý 24. července 2018

Bradavická knihovna


V předchozím článku jsem vám slíbila článek o knihách z Bradavické knihovny, a článek je tady. Dnešní článek bude především pro ty z vás, kteří máte rádi svět Harryho Pottera. Přináším vám tři krátké recenze na tři útlé knížky, kterými jsou Famfrpál v průběhu věků, Fantastická zvířata  kde je najít, a Bajky Barda Beedleho.



Famfrpál v průběhu věků


Nejkratší kniha ze tří zmíněných. Nehledejte zde žádný děj, ani příběh. První z knih Bradavické knihovny vás uvede do světa oblíbeného kouzelnického sportu, kterým je samozřejmě famfrpál. Dozvíte se zde o historii tohoto sportu, od úplných počátků, vývoje koštěte, přes změny v pravidlech hry, až po famfrpál, jak ho známe teď. Budou vám představeny jednotlivé posty v družstvu, stejně tak funkce a vývoj každého z míčů používaných ke hře.

Seznámíte se s některými z famfrpálových družstev a zjistíte, jak se sport rozšiřoval do různých částí světa. Famfrpál v průběhu věků je informativní doplňkovou knihou pro každého, kdo by se o tomto kouzelnickém sportu rád dozvěděl víc, než zná z knih o Harry Potterovi. Kniha splnila, co jsem od ní očekávala.

Fantastická zvířata a kde je najít



Fantastická zvířata jsou jednohubkou, kterou stihnete přečíst během chvíle. Obsáhlejší, než je Famfrpál v průběhu věků, ale stále krátká knížka. Ani v této doplňkové knize nehledejte příběh. Nepohltí vás děj, ale poznáte lépe magická zvířata kouzelnického světa. Zjistíte, že některá jsou snadno zaměnitelná s obyčejnými zvířaty, další jsou považována za bájná, a mnohá z jsou nebezpečná.

Kniha vám otevře bránu do světa magizoologie a cestu do historie fantastických zvířat. Většina stran obsahuje především stručné popisy magických zvířat, jejich vzhled, chování a jiné informace. Pro představu jsou některá ze zvířat znázorněna povedenými ilustracemi, které knihu krásně doplňují. Po přečtení jsem měla chuť se ihned pustit do Bestiáře Harryho Pottera, který však zatím nevlastním.

Fantastická zvířata a kde je najít jsou příjemnou doplňující knihou kouzelnického světa.

Bajky Barda Beedleho



Na závěr pro vás mám pro mě nejhezčí ze tří uvedených knih. Krátká kniha s pěti poučnými pohádkami. Každá pohádka je doplněna vyjádřením Albuse Brumbála, která mohou jednotlivá ponaučení lépe objasnit, příběhy v nich více přiblížit. Bajky jsou ze všech tří knih tou, po které v budoucnu sáhnu nejčastěji. Mám-li vybrat jednu nejoblíbenější bajku, je jí Fontána příznivé sudby.

Pro někoho mohou být knih z Bradavické knihovny zbytečné, jiní je mohou mít především kvůli doplnění sbírky, a další, protože jsou do světa Harryho Pottera stejní blázni jako já, a vše kolem něj  je zajímá. Ani jednu z možností nepovažuji za špatnou.

A jak to máte s Famfrpálem, Fantastickými zvířaty a bajkami vy? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentáře děkuji, jsem ráda za každou vaši odezvu :)